Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Adrian S Karol Wrotek Tomasz Sz. Piotr Rzadkiewicz Grzegorz Krupa Emila En Ewelina Mróz nowak87 AnnaSzulc (1642 niezalogowanych)
5 Postów
Sylwia Bartkow
(grapy)
Wiking
PJo : Dlaczego nie jest dziwne, że potrzebują paszportu? Co dodatkowego ma paszport, czego nie ma mój dowód(funkcjonujący jako paszport)?

I jaki jest pożytek z konta, do którego nie mam wglądu przez internet? Czyli za każdym razem jak będę chciała zrobić przelew to będę musiała się zgłaszać do placówki, w której założyłam konto, żeby wydać dyspozycję? Czy nawet tego nie będę mogła zrobić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
grapy napisał:PJo : Dlaczego nie jest dziwne, że potrzebują paszportu?
... Co dodatkowego ma paszport, czego nie ma mój dowód(funkcjonujący jako paszport)?

A może tak od początku ...
---
NORGE ... NIE NALEŻY DO UNII ... !!! - jest tylko stowarzyszone z Unią ... a to zasadnicza różnica ...!
---
W Unii współczesne Dowody Osobiste są przeważnie , tożsame z Paszportem / choć też nie zawsze ...!
---
W Norge też nie wszędzie , trzeba okazywać Paszport , jednak większość Banków , Żąda nieszczęsnych Paszportów z prostej przyczyny ...
---
Za Dużo było przewałek kryminalnych na szkodę banków ...
A paszport jest bardziej wiarygodny od dowodu z prostej przyczyny ... JEST ICH MNIEJ i szybciej je można zidentyfikować pod kontem Legalności ...
---
Nie ma się co ciepać ...
---
Od Nowego Parlamentu , Może być jeszcze Gorzej ... choć wątpię , że wrócą czasy sprzed 2000r gdzie emigrantów sprawdzano na każdym kroku nawet potrafiono wyprowadzić z tramwaju w Oslo i przewieźć na komisariat policji celem deportacji ... jeżeli taki delikwent akurat się kwalifikował ! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Renata Pałamarz
(Renia37)
Wiking
PJo napisał:
Nic nie dziwne
Paszport jest potrzebny by uzyskać normalne konto
możesz pochodzić po bankach i próbować zalatwic
konto bez karty wypukłej i bankowości elektronicznej.
ale to już raczej zależy na kogo trafisz w banku.

Mimo wszystko jest to dziwne. Mam konto normalne otwarte na dowod bez karty wypuklej i z bankowoscia elektroniczna .Fakt , mieszkam w malej wiosce do Oslo mam prawie 500 km ale wymagania chyba maja takie same ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Renia37 napisał:
mieszkam w malej wiosce do Oslo mam prawie 500 km ale wymagania chyba maja takie same ?
e tam
jednej wystarczy 15 cm i raz na miesiąc
druga nawet nie spojrzy w tę stronę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok